معرفی رشته حقوق
برای معرفی رشته حقوق باید بگوییم که این رشته از گذشته تا کنون در کشور ما به عنوان یکی از پرطرفدارترین رشته های علوم انسانی شناخته شده است که اکثر داوطلبان گروه آزمایشی انسانی را در کنکور سراسری به خود اختصاص داده است به نحوی که توانسته رتبه اول را در بین رشته های دانشگاه علوم انسانی دریافت کند. به طور کلی رشته حقوق از روابط اجتماعی نشات می گیرید که سبب آثار حقوقی می گردند، برای مثال رابطه دولت و مردم را ارتباط حقوق عمومی می گویند. در این مقاله قصد داریم تا بیشتر در مورد رشته حقوق و گرایش ها، مقاطع، دروس و بازار کار آن مطالبی را برای علاقه مندان به تحصیل در رشته حقوق ارائه کنیم تا علاقه مندان به تحصیل در این رشته بتوانند با کسب اطلاعات کافی از بررسی های انجام شده توسط کارشناسان تحصیلی مرکز برگ دانش، برای ورود به دانشگاه و رشته مورد نظرشان بهترین تصمیم را بگیرند. پس تا انتهای مقاله با ما همراه شوید.
رشته حقوق چیست؟
همان طور که در بالا اشاره کردیم رشته حقوق از محبوب ترین رشته های گروه آزمایشی علوم انسانی است که دارای گرایش های گسترده ای در دانشگاه و مقاطع مختلف آن است. رشته حقوق به دو بخش کلی تقسیم می شود که اول حقوق عمومی بوده که همان حقوق قوای سه گانه کل کشور، حاکمیت و تمام مسائل مربوط به اداره کشور معرفی شده است و دوم حقوق خصوصی که به روابط بین خود افراد می پردازد و حقوق تجارت مهم ترین آن است. علاوه بر این ها حقوق مدنی نیز بسیار شناخته شده می باشد و در جامعه نقش بسزایی دارد، موارد مرتبط با حقوق مدنی شامل: اموال، مالکیت، قراردادها، مسئولیت حوادث- ارث- وصیت- ولادت- و غیره هستند.
توانایی های لازم برای تحصیل در رشته حقوق
پیش از هر چیزی باید بدانید که رشته حقوق یک شغل یا یک حرفه ی خصوصی نیست که فرد بتواند به تنهایی از پس انجامش برآید، زیرا در این رشته باید به صورت گروهی با افراد مختلف در ارتباط بود تا بتوان مسائل را به درستی تجزیه و تحلیل کرد. بنابراین برای فعالیت درمسائل حقوق افراد باید فن و قدرت بیان عالی داشته باشند و قادر به استدلال مسائل باشند و مهم تر این که خلاقیت ذهنی و جسارت کافی برای بیانتصمیم گیری ها و قانونگذاری ها را داشته باشند. بدین ترتیب است که می توانند با ارائه بهترین عملکرد بهترین نتیجه را از انجام کار های حقوقی در بخش های مختلف یک سازمان یا شرکت دولتی دریافت کنند.
افراد زیادی هستند که مدرک کارشناسی رشته حقوق را در دانشگاه های معتبر اخذ نموده اند، اما توانایی و مهارت کافی را برای حقوق دان شدن و پیدا کردن شغل ندارند. پس برای فعالیت در رشته ای که مدرک تحصیلی آن را دریافت می کند باید حتماً اطلاعات کافی در مورد علوم و دروس اختصاصی و عمومی آن رشته را دریافت کرده و به طور مرتب مرور کنید تا بتوانید از پس وظایف و مسائب مربوط به شغل خودتان برآیید. در رشته حقوق یک حقوقدان موفق در ابتدا از فن بیان خوبی برخودار است، بنابراین باید فرد استعداد کافی در زبان و ادبیات فارسی داشته باشد و به مرور زمان اطلاعات خود را آپدیت کند و سعی کند همیشه بروز باشد.
گرایش های رشته حقوق
گرایش های رشته حقوق پس از این که دانشجویان در مقطع کارشناسی این رشته موفق به دریافت مدرک تحصیلی شدند شامل گرایش های متنوعی می شود که می توانند برای ورود به مقطع کارشناسی ارشد و دکترا این رشته هر کدام از آن ها را انتخاب کرده و در آن ادامه تحصیل بدهند. گرایش های رشته حقوق عبارتند از:
- حقوق بشر
- حقوق بین الملل
- حقوق اقتصادی
- حقوق فن آوری زیستی
- حقوق جزا
- حقوق کیفری اطفال
- حقوق خانواده
- حقوق خصوصی
- حقوق مالکیت
- حقوق محیط زیست
- حقوق عمومی
- حقوق شرکت ها
- حقوق تجارت الکترونیک
- حقوق تجارت اقتصادی بین الملل
- کاداستر
- حقوق عمومی
- حقوق جزا و جرم
- حقوق نفت و گاز
- حقوق فقه
- سردفتری اسناد رسمی
بیشتر بخوانید: نحوه اخذ دیپلم برای بزرگسالان
مقاطع تحصیلی رشته حقوق
برای معرفی رشته حقوق باید بگوییم که این رشته دارای مقاطع تحصیلی مختلفی در ایران است که شامل سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا است که داوطلبان می توانند در دانشگاه معتبر و دولتی سراسری کشور در هر یک از این مقاطع ادامه تحصیل داده و مدرک خود را دریافت کنند. در اغلب دانشگاه های دولتی، غیر دولتی، آزاد و غیر انتفاعی و پردیس های خودگردان رشته حقوق ارائه می شود که اکثر آن ها تا مقطع کارشناسی این رشته مدرک تحصیلی ارائه می کنند و افراد باید برای ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا که باید انتخاب گرایش کنند در دانشگاه های ارائه دهنده این مقاطع پذیرش شوند.
دروس رشته حقوق
دروس پایه رشته حقوق :
- مقدمه علم حقوق
- حقوق جزای عمومی
- حقوق اساسی
- حقوق مدنی
- مبانی علم اقتصاد
- عربی
- مالی عمومی
- مبانی جامعه شناسی
دروس اصلی و اختصاصی رشته حسابداری:
- حقوق بین الملل خصوصی
- کار تحقیقی
- پزشکی قانونی
- حقوق کار
- ادله اثبات دعوی
- حقوق تطبیقی
- قواعد فقه
- حقوق تجارت
- متون فقه
- اصول فقه
- حقوق اداری
- حقوق سازمان های بین الملل
- حقوق بین المللی عمومی
- حقوق جزای عمومی
- حقوق اساسی
- آئین دادرسی کیفری
- متون حقوقی
- آئین دادرسی مدنی
بازارکار رشته حقوق در ایران و خارج از ایران
بازارکار رشته حقوق با توجه به برگزاری هر ساله آزمون وکالت و قضاوت از رونق خوبی برخوردار بوده که فارغ التحصیلان این رشته می توانند در این آزمون ها شرکت کرده و با دریافت پروانه وکالت یا قضاوت در حیطه کاری خود مشغول به کار شوند. البته جذب شدن به فرصت های شغلی آن قدر ها هم ساده نیست و لازم است که مهارت های را لازم داشته باشید و به توانمندی هاییی که در بالاتر به آن اشاره کردیم رسیده باشید. پس اگر می خواهید که با دریافت مدرک تحصیلی خیلی سریع وارد بازار کار رشته حقوق شوید در ابتدا مهارت های لازم را کسب کرده و اطلاعات علمی خود را افزایش دهید.
بیشتر بخوانید: طول دوره دکتری چقدر است؟
درآمد رشته حقوق
در بررسی های انجام شده در مرکز برگ دانش توسط کارشناسان در مورد درآمد رشته حقوق نتایج مختلفی به دست آمده است که به طور کلی در این مورد می توان گفت که فرد حقوقدان با توجه به فعالیت هایی که انجام می دهد و فن و مهارتی که دارد از کار خودش درآمد زایی می کند و به عبارتی درآمد هر فرد با دیگری متفاوت است. ولی با انجام درست کار ها و فعالیت موثر و سازنده در بخش هایی که مشغول هستید می توانید بالاترین درآمد زایی را در حیطه کاری خود داشته باشید.
آینده رشته حقوق
آینده کاری رشته حقوق در بخش های مختلف قضا، بازپرسی و دادیاری، تحریر ادله، امور ورشکستگی و سرپرستی محجورین فنی و حقوقی، ادارات اجرای احکام، ادارات ثبت اسناد و املاک، دفاتر اسناد رسمی به صورت سردفتر و دفتریار، وکالت دعاوی خصوصی و دولتی، تنظیم قراردادهای اقتصادی و بازرگانی داخلی و خارجی، مشاوران حقوقی تعریف می شود که اغلب کارشناسان حقوق در یکی از این بخش ها فعالیت می کنند.
مزایا و معایب رشته حقوق
از مزیت های رشته حقوق در جامعه باید بدانید که این رشته از جایگاه خوبی برخوردار بوده و نقش اساسی در مسائل مختلف اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، دینی و غیره دارد. مسائل مربوط به حقوق در جامعه با مشکلات گسترده ای رو برو بوده که اگر یک قاضی یا وکیل بتواند موفق به حل مسئله و مشکل ایجاده شده بشود خیلی سریع در بین افراد شناخته شده و محبوب می گردد. از معایب رشته حقوق نیز باید به ساعت کاری نامشخص و طولانی آن اشاره کنیم که این افراد حتی در زمان استراحت هم باید در مورد حل مسائل بی اندیشند.
جهت دریافت تدریس خصوصی آنلاین با علم افروز در تماس باشید.